Pedagog mahoratIga qo‘yiladigan talablar va ularning amaliy ijrosini ta’minlash yo‘llari (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada malakali pedagoglarga qo‘yiladigan zamonaviy talablar, ularning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish va rivojlantirish yo‘llari, shuningdek, bu talablarning amaliyotda qanday ijro etilishi yoritilgan. Shuningdek, pedagogik faoliyat samaradorligini oshirishda innovatsion yondashuvlar, davlat siyosati va ta’lim tizimining roli tahlil qilingan.
Keywords: pedagogik mahorat, kasbiy kompetensiya, zamonaviy talablar, ta’lim tizimi, amaliy ijro, innovatsion yondashuv