“SAN.GAY-1” MAXSUS MOBIL SİMULYATORIDAN YORDAM BERIB, O‘RTA MAKTAB O‘QUVCHILARINING DARSLIDAN TASHQARI MASHG‘ULOTLARDA KUCH, PORTLATUVCHI KUCH VA TEZLIKNI RIVOJLANTIRISH METODOLOGIYASI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tadqiqotda “SAN.GAY-1” maxsus mobil simulyatorining darsdan tashqari mashgʻulotlar davomida oʻrta maktab oʻquvchilarining jismoniy tayyorgarligini oshirishdagi samaradorligi baholanadi. Tadqiqot davomida yuqori intensivlikdagi mashqlar tizimi joriy etildi. Natijalar oʻquvchilarning portlovchi kuchi va tezligining yaxshilanganligini, shuningdek, jarohatlar xavfining kamayganligini koʻrsatdi. Simulyatorning mobil va moslashuvchan dizayni uni taʼlim muassasalarida samarali qoʻllash imkonini beradi.
Keywords: o'rta maktab o'quvchilari, jismoniy tayyorgarlik, “SAN.GAY-1” mobil mashg'ulot simulyatori, portlovchi kuch, tezlikni rivojlantirish, jismoniy tarbiya, yuqori intensivlikdagi mashg'ulotlar, pliometrik mashqlar.