AUTIZM SINDROMLI BOLALARNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK RIVOJLANISHI VA ULARNI IJTIMOIY MOSLASHTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
autizm sindromining kelib chiqish sabablari, tasnifi, darajalari hamda ushbu sindromli bolalarga ta’lim-tarbiya berishning psixologik-pedagogik xususiyatlari tahlil etiladi. Autizmga xos asosiy belgi va muammolar, shuningdek, bolalarni ijtimoiy moslashtirishning zamonaviy yondashuvlari yoritilgan.
Keywords: autizm, shizofreniya, diagnoz, aqli zaiflik, idrok reaksiyalari, autizm belgilari, ijtimoiy moslashuv, “ilk yoshdagi bolalar autizmi