INTERFAOL O‘QITISH METODLARI ASOSIDA TALABALARNING KREATIVLIK QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida talabalarning kreativlik qobiliyatlarini rivojlantirishda interfaol o‘qitish metodlarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida talabaning mustaqil fikrlashi, muammoli vaziyatlarga ijodiy yondashuvi, yangicha g‘oyalar ilgari surishi hamda innovatsion qarorlar qabul qilish kompetensiyalarini shakllantirish muhim pedagogik vazifa sifatida qaralmoqda.
Keywords: interfaol ta’lim, kreativlik, kreativ qobiliyat, innovatsion fikrlash, oliy ta’lim, pedagogik texnologiyalar, muammoli ta’lim, aqliy hujum, keys-stadi, loyiha metodi, talabalar faolligi, mustaqil fikrlash