YUQORI MALAKALI KADRLARNI TAYYORLASHDA PEDAGOGIK ERUDITLIKNING ROL VA AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
maqolada pedagogik eruditsiyaning mazmun-mohiyati hamda uning yuqori malakali pedagog kadrlar tayyorlashdagi ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy ta’lim tizimida pedagogning keng dunyoqarashga, chuqur bilim va kasbiy kompetensiyalarga ega bo‘lishi muhim omil hisoblanadi. Maqolada pedagogik eruditsiyaning o‘qituvchi faoliyatidagi o‘rni, uning ta’lim jarayoni samaradorligini oshirishdagi roli hamda bo‘lajak pedagoglarda ushbu sifatlarni shakllantirish masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilingan.
Keywords: pedagogik eruditsiya, pedagogik kompetensiya, ta’lim sifati, malakali kadrlar, pedagogik mahorat, kasbiy rivojlanish, zamonaviy ta’lim.