BO‘LAJAK O‘QITUVCHILAR TAYYORGARLIGIDA INKLYUZIV TA’LIMNI O‘QUVCHILAR EHTIYOJLARIGA MOSLASHTIRISHNING PEDAGOGIK MEXANIZMLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
mazkur tezisda inklyuziv ta’lim jarayonini o‘quvchilarning individual ehtiyojlariga moslashtirishning pedagogik mexanizmlari yoritiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi bo‘lajak o‘qituvchilarni inklyuziv ta’lim sharoitida samarali pedagogik faoliyat olib borishga tayyorlash hamda ta’lim jarayonini o‘quvchilarning individual ehtiyojlariga moslashtirishning samarali usullarini aniqlashdan iborat. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, inklyuziv ta’limni samarali tashkil etish uchun diagnostik, metodik, tashkiliy va refleksiv mexanizmlarning tizimli qo‘llanilishi zarurligi asoslab beriladi.
Keywords: : inklyuziv ta’lim, moslashtirilgan ta’lim, pedagogik mexanizm, bo‘lajak o‘qituvchi, individual ehtiyoj