BO‘LAJAK PEDAGOGLARNI TARBIYAVIY ISHLARNI TASHKIL ETISHGA TAYYORLASHDA PEDAGOGIK ERUDITSIYANING DIDAKTIK IMKONIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
ushbu tezisda bo‘lajak pedagoglarni tarbiyaviy ishlarni tashkil etishga tayyorlash jarayonida pedagogik eruditsiyaning didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqsad eruditsiyani kompetensiyaviy yondashuv asosida o‘qitish mazmuni va metodlariga integratsiyalash yo‘llarini asoslashdir. Tadqiqotda nazariy tahlil, konseptual modellashtirish va pedagogik vaziyatlarni didaktik talqin qilish usullari qo‘llanadi. Yangilik eruditsiyaning tarkibiy ko‘rsatkichlari va baholash mezonlarini tarbiyaviy faoliyat kontekstida ishlab chiqishdir.
Keywords: pedagogik eruditsiya, tarbiyaviy ishlar, didaktik imkoniyat, kompetensiyaviy yondashuv, pedagogik vaziyat, refleksiya, baholash mezoni.