INKLYUZIV TA’LIMNING MAZMUNI VA MOHIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
ushbu maqolada inklyuziv ta’limning mazmuni, mohiyati hamda uning ta’lim tizimidagi o‘rni yoritib berilgan. Inklyuziv ta’limning asosiy tamoyillari, imkoniyati cheklangan bolalarni umumta’lim jarayoniga jalb etishning ahamiyati, shuningdek ularning jamiyatga moslashuvi va rivojlanishida inklyuziv ta’limning roli tahlil qilinadi. Shuningdek, inklyuziv ta’limni samarali tashkil etish uchun zarur pedagogik shart-sharoitlar va o‘qituvchilarning vazifalari haqida ham so‘z yuritiladi.
Keywords: inklyuziv ta’lim, imkoniyati cheklangan bolalar, ta’lim jarayoni, integratsiya, pedagogik yondashuv, teng imkoniyat, ijtimoiy moslashuv, ta’lim tizimi.