PEDAGOGIK MULOQOTNING O‘QUVCHILAR EMOTSIONAL INTELLEKTI VA INTELLEKTUAL RIVOJLANISHIGA KOMPLEKS TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda pedagogik muloqotning o‘quvchilar emotsional intellekti hamda intellektual rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri atroflicha tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi muloqot nafaqat bilim berish vositasi, balki shaxsiy rivojlanishning muhim omili sifatida qaraladi.
Keywords: : Pedagogik kommunikatsiya Empatiya Refleksiya Ijtimoiy moslashuvMuloqot kompetensiyasi Shaxs rivojlanishi Ta’lim psixologiyasi O‘quvchilar motivatsiyasi Ijtimoiy-emotsional ko‘nikmalar Ta’lim samaradorligi Kognitiv rivojlanish O‘quv faoliyati Shaxslararo munosabat