BULLING HOLATINING O‘QUVCHILARNI O‘ZIGA BO‘LGAN ISHONCHIGA TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola maktab o‘quvchilarda bulling (ta’qib qilish)ning qanday namoyon bo‘lishi va uning bolalarning o‘quv jarayoniga qanday ta’sir qilishini  o‘rganadi. Bullingning jismoniy, ruhiy, ijtimoiy va kiberbulling shakllari o‘quvchilar orasida qanday sodir bo‘lishi mumkinligi tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada bullingning o‘quvchilarning  o‘ziga bo‘lgan ishonchiga, ijtimoiy malakalarga, do‘stlik munosabatlariga va maktabdagi faoliyatiga ta’siri yoritiladi. Maqolada, bullingni oldini olish va unga qarshi kurashish uchun maktab,  o‘qituvchilar, ota-onalar va jamiyatning birgalikda olib borishi kerak bo‘lgan choralar haqida ham so‘z yuritiladi.
Keywords: bulling, kichik maktab yoshi, ijtimoiy rivojlanish, ruhiy bulling, jismoniy bulling, ijtimoiy bulling, kiberbulling, o‘ziga bo‘lgan ishonch, ijtimoiy malakalar, empatiya, o‘qish va ta’lim, maktabda bullingni oldini olish, psixologik salomatlik, ota-onalar va maktab hamkorligi, jamiyatdagi ro‘li.