FIZIKA FANINI O‘QITISHDA MAVJUD O‘QITISH METODLARI VA ULARNING TA’LIMIY SAMARADORLIGI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada fizika fanini o‘qitishda zamonaviy yondashuvlar va metodlar tahlil qilinadi. An’anaviy darslardan boshlab interaktiv, muammoli o‘qitish va laboratoriya tajribalari kabi turli metodlar ko‘rib chiqiladi. Har bir metodning o‘ziga xos afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, ularning o‘quvchilarning bilimini chuqurroq o‘zlashtirishga ta’siri batafsil yoritiladi. Metakognitiv bilim va strategiyalar ham ta’lim jarayonida qanday qo‘llanilishi mumkinligi haqida muhokama qilinadi.
Keywords: Fizika o‘qitish metodlari, an’anaviy darslar, interaktiv o‘qitish, muammoli o‘qitish, laboratoriya tajribalari, metakognitiv strategiyalar.