SHAXS KONSEPTUAL TUZILISHI TARKIBIY XUSUSIYATLARINING PSIXOLOGIK TAHLILI VA PSIXOLOG MUTAXASSIS PSIXOGRAMMASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
ushbu maqolada shaxsning konseptual tuzilishi va uning psixologik tabiati tahlil qilinadi. Tadqiqotda psixologik portretni shakllantirishda shaxs nazariyalari, professiogramma va psixogrammaning o‘rni, shuningdek, IAAP va ICP kabi xalqaro tashkilotlarning mutaxassis shaxsiga qo‘yadigan zamonaviy talablari yoritilgan. Shaxsning ichki konseptual tizimini ijtimoiy muhit bilan bog‘lagan holda, psixologik va ijtimoiy-psixologik portretning o‘zaro mutanosibligi ilmiy asoslab berilgan.
Keywords: : konseptual tuzilish, psixogramma, professiogramma, psixologik portret, shaxs tipi, IAAP, kasbiy kompetensiya, motivatsiya, ijtimoiy ustanovka