GLOBALLASHUV VA RAQAMLI TA’LIM SHAROITIDA TALABALARNI KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASHDA KINESTETIK RIVOJLANISH JARAYONINI TAKOMILLASHTIRISHNING INTEGRATIV METODIK TIZIMI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv va raqamli ta’lim muhitida talabalarni kasbiy faoliyatga tayyorlash jarayonida kinestetik rivojlanishni takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda oila psixologiyasi, gender stereotiplari, psixik salomatlikni ta’minlash hamda pedagogik eruditsiyaning o‘rni integrativ yondashuv asosida tahlil etilgan. Kinestetik kompetensiyalarni rivojlantirish orqali ta’lim sifati va kasbiy tayyorgarlik samaradorligini oshirishga qaratilgan metodik tizim asoslab berilgan.
Keywords: kinestetik rivojlanish, kasbiy tayyorgarlik, raqamli ta’lim, psixik salomatlik, pedagogik eruditsiya, metodik tizim