BOʻLAJAK OʻQITUVCHILARDA PEDAGOGIK MAS’ULIYATNI SHAKLLANTIRISHNING ZARUR SHARTLAR. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ушбу мақолада педагогик масъулият касбий мухим хусусиятлардан бири сифатида таълим жараёнидаги ўрни  ва уни бўлажак ўқитувчи фаолиятидаги асосий жиҳатлари мазмуни ёритиб берилган. Шунингдек, олий таълим муассасаларида бўлажак ўқитувчини касбий фаолиятга тайёрлашда педагогик масъулиятни шакллантириш ҳамда ривожлантириш усуллари ва улардан дидактик жараёнда фойдаланиш юзасидан таклиф ва тавсиялар илгари сурилган.
Keywords: pedagogik mas’uliyat, kasbiy mas’uliyat, kasbiy bilim, jamiyat me’yorlari, pedagogik jarayon, innovasion texnologiyalar, kasbiy faoliyat, rivojlanish sub'ekti.