ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH JARAYONIDA TA’LIM SIFATI MUAMMOLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarni joriy etish jarayoni hamda uning ta’lim sifati bilan bog‘liq muammolari tahlil qilinadi. Raqamli platformalar, onlayn ta’lim vositalari va axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish ta’lim jarayonini samarali tashkil etish imkonini yaratadi. Shu bilan birga, texnik infratuzilmaning yetarli emasligi, o‘qituvchilarning raqamli kompetensiyalarining pastligi, internet sifati, o‘quvchilarning mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarining yetarli darajada shakllanmaganligi kabi muammolar ta’lim sifatiga ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Maqolada ushbu muammolarni bartaraf etish yo‘llari, jumladan, pedagoglarning raqamli savodxonligini oshirish, zamonaviy platformalarni samarali qo‘llash va ta’lim jarayonini innovatsion metodlar asosida tashkil etish masalalari yoritiladi.
Keywords: raqamli texnologiyalar, ta’lim sifati, zamonaviy ta’lim tizimi, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, onlayn ta’lim, raqamli kompetensiya, innovatsion ta’lim, elektron ta’lim, ta’lim jarayonini raqamlashtirish.