RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA O‘QUVCHILARNING KOGNITIV RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhiti sharoitida inklyuziv ta’lim fanini o‘qitishning pedagogik imkoniyatlari ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli transformatsiya jarayonlari ta’lim tizimida yangi didaktik yondashuvlar, interaktiv metodlar va individual ta’lim trayektoriyalarini shakllantirish zaruratini yuzaga keltirayotgani asoslab beriladi. Inklyuziv ta’lim fanini o‘qitish jarayonida raqamli platformalar, masofaviy ta’lim texnologiyalari, multimediya vositalari hamda adaptiv o‘qitish tizimlaridan foydalanishning samaradorligi yoritiladi.
Keywords: inklyuziv ta’lim, adaptiv o‘qitish, differensial yondashuv, masofaviy ta’lim, individual ta’lim trayektoriyasi, multimediya vositalari.