TEXNOLOGIYA FANINI O‘QITISHDA KREATIV FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak texnologiya fani o‘qituvchilarining kreativligini rivojlantirishning mazmuni va mohiyati yoritilgan. Shuningdek, fan va texnikaning jadal sur’atlar bilan rivojlanishi natijasida ilmiy bilimlar, tushuncha va tasavvurlar hajmining keskin ortib borayotgani tahlil qilinadi. Bunday sharoitda kreativ salohiyatga ega bo‘lgan bo‘lajak texnologiya fani o‘qituvchilariga bo‘lgan talabning ortib borishi hamda ularning kasbiy kompetentligini yuqori darajada shakllantirish zarurligi asoslab berilgan.
Keywords: fan, texnika, kreativlik, texnologiya, kasbiy kompetentlik, innovatsiya, bilim, ko‘nikma, malaka, g‘oya, tasavvur, strategiya, mutaxassis, ta’lim tizimi, metodika.