RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TAYANCH KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISH METODIKASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur  maqolada bugungi kunda o`qituvchilarning  dars  jarayonlarida interaktiv metodlar, sun`iy intellect  vositalari, raqamli  resurslar,  turli  ilova  va zamonaviy texnologiyalarni integratsiya qilish orqali, ta`lim  jarayonini  sifatli   va samarali  tashkil etish  kompetensiyasining  shakllanganligi  qay darajada muhim ekanligi  haqida fikr yuritiladi.
Keywords: kompetensiya, sun`iy intellect, raqamli texnologiya, axborot savodxonlik, Xalqaro baholash dasturlari, Hemis, E-maktab, kundalik.com, summativ baholash, BSB, CHSB, demo test.