INTEGRATIV YONDASHUV ASOSIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA ICHKI REGULYATSIYA BUZILISHLARINING OLDINI OLISHNING IJTIMOIY-PEDAGOGIK ZARURIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada integrativ yondashuv asosida maktabgacha yoshdagi bolalarda ichki regulyatsiya buzilishlarining oldini olishning ijtimoiy-pedagogik zaruriyati tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarni joriy etish jarayonida ta’lim sifati bilan bog‘liq muammolar yoritiladi. Tadqiqotda integrativ yondashuvning pedagogik jarayondagi ahamiyati asoslab berilib, raqamli texnologiyalar, interaktiv o‘yinlar va multimediali ta’lim vositalaridan foydalanish bolalarning hissiy barqarorligi, o‘z xatti-harakatlarini boshqarish hamda ijtimoiy moslashuv ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qilishi ta’kidlanadi.
Keywords: integrativ yondashuv, ichki regulyatsiya, maktabgacha ta’lim, raqamli texnologiyalar, ta’lim sifati, pedagogik texnologiyalar, innovatsion ta’lim, interaktiv metodlar.