O`QITUVCHI FAOLIYATIDA PEDAGOGIK QOBILIYATNING NAZARIY VA AMALIY AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada o`qituvchi faoliyatida pedagogik qobiliyatning tarkibiy   qismlari,mazmuni va ta`lim samaradorligiga ta`siri tahlil qilinadi. Pedagogik qobiliyatni rivojlantirish omillari va zamoniy ta`lim jarayonidagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Pedagogik qobiliyat o`qituvchi kasbiy kompetensiyasining muhim tarkibiy qismi ekanligini ko`rsatadi.
Keywords: pedagogik mahorat, pedagogik qobiliyat, kasbiy kompetensiya, empatiya, didaktik qobiliyat, kommunikativlik