MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMIDA PEDAGOGIKA FANINING O‘RNI VA AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tizimida  pedagogika  fanining o‘rni,  uning  ta’lim – tarbiya  jarayonini  tashkil  etishdagi  ahamiyati  hamda  bolalar shaxsini  har  tomonlama  rivojlantirishdagi  roli  yoritilgan.  Shuningdek,  maktabgacha yoshdagi  bolalarning  psixologik va  pedagogik  xususiyatlarini  hisobga  olgan  holda zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar  tahlil  qilingan.
Keywords: maktabgacha ta’lim, pedagogika, tarbiya, ta’lim jarayoni, bola rivoji