BOLALARNI TA’LIM JARAYONIDA AXLOQIY XURUJLARGA QARSHI MA’NAVIY – AXLOQIY IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu  maqolada  bolalarni  ta’lim jarayonida  axloqiy  xurujlarga  qarshi  ma’naviy – axloqiy  immunutetini  shakllantirishda   atrof  muhit,  tarbiyachi  va  ota- ona  ta’siri, bolalarni  atrof  muhitda  bo’layotgan  turli  zararli  g’oyalar, zararli  odatlar,  salbiy  ta’sirlardan  himoya  qila  oladigan  mustahkam  ma’naviy – axloqiy  qarashlarni  tarbiyalash  uchun  ta’lim  va tarbiya  jarayonida  yaratiladigan  muhit  haqida  so’z  boradi.
Keywords: ma’naviy – axloqiy immunitet, axloqiy xurujlar, bolalar tarbiyasi, ta’lim jarayoni, ma’naviy tarbiya, axloqiy qadriyatlar, pedagogik ta’sir, tarbiyaviy muhit, milliy va umuminsoniy qadriyatlar, oila va maktab hamkorligi, tanqidiy fikrlash va yoshlar ma’naviyati