KOMPETENSIYA KRITERIYALARI: MOHIYATI VA MUHIM JIHATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada kompetensiya kriteriyalarining mohiyati, asosiy xususiyat  va baholash usullari yoritilgan. Kompetensiya kriteriyalari shaxsiy, kasbiy, kommunikativ yetakchilik kompetensiyalarini baholashda qanday qo‘llanilishi tushuntirilgan.
Keywords: kompetensiya, kompetensiya kriteriyalari, kasbiy ko‘nikmalar, rivojlanish, baholash.