RAQAMLI TAHDIDLAR VA SOG'LOM OILA DINAMIKASI: ZAMONAVIY DAVRDA STEROTIPSIZ OTA-ONA TARBIYASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada raqamli dunyo xatarlari sharoitida sog‘lom oila psixologiyasini saqlash va yoshlarda ma’naviy-axloqiy immunitetni shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda gender stereotiplarining farzand tarbiyasiga ta’siri va ijtimoiy ongning zamonaviy transformatsiyasi ko‘rib chiqiladi. Muallif axborot xurujlariga qarshi kurashda oila, diniy tashkilotlar va davlat siyosatining integratsiyalashgan rolini ochib beradi. Maqolada stereotiplardan xoli tarbiya usullari va oilaviy munosabatlarni barqarorlashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.
Keywords: : raqamli dunyo, oila psixologiyasi, ma’naviy immunitet, gender stereotiplari, ijtimoiy institutlar, axborot xuruji, tarbiya.