O'QUVCHILARNI IJODKORLIK QOBILYATINI SHAKLLANTIRISHDA INAVATSION USULLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada umumta’lim muassasalari o‘quvchilarida ijodkorlik (kreativlik) qobiliyatini rivojlantirishning dolzarb masalalari va unga ta’sir ko‘rsatuvchi pedagogik omillar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. An’anaviy, faqat xotiraga tayangan ta’lim tizimidan farqli o‘laroq, o‘quvchi tafakkurida originallikni uyg‘otuvchi innovatsion yondashuvlar, xususan, STEAM ta’limi, loyihaga asoslangan o‘qitish (PBL) va dizayn tafakkuri (Design Thinking) metodlarining didaktik imkoniyatlari o‘rganib chiqilgan.
Keywords: : ijodkorlik qobiliyati, innovatsion ta’lim, kreativ tafakkur, divergent fikrlash, loyihaga asoslangan o‘qitish, STEAM yondashuvi, zamonaviy pedagogik texnologiyalar.