YOSHLARNI PROFESSIONAL KORYERASI MODELLASHTIRISHNING PSIXOLOGIK IMKOINYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada yoshlarning professional karyerasini modellashtirish jarayonining psixologik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy jamiyatda kasb tanlash va kasbiy rivojlanish masalasi yoshlar hayotida muhim bosqich hisoblanadi. Shuning uchun ushbu jarayonda psixologik omillarni chuqur o‘rganish dolzarb ahamiyat kasb etadi. Shaxsning qiziqishlari, motivatsiyasi, qobiliyatlari, qadriyatlari hamda o‘zini anglash darajasi professional yo‘nalishni belgilashda muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, karyerani modellashtirish jarayonida psixologik maslahat, diagnostika va rivojlantiruvchi treninglarning o‘rni yoritiladi.
Keywords: professional karyera, modellashtirish, psixologik imkoniyatlar, kasb tanlash, motivatsiya, shaxs rivojlanishi, yoshlar psixologiyasi.