OILAVIY MUNOSABATLARDA TOLERANTLIKNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada oilaviy munosabatlarda tolerantlikning shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar tahlil qilinadi. Shaxsiy xususiyatlar, emotsional intellekt, kommunikativ madaniyat hamda oilaviy qadriyatlarning tolerant muhit yaratishdagi o‘rni, shuningdek, oila a’zolari o‘rtasidagi o‘zaro hurmat, empatiya, sabr-toqat va konfliktlarni konstruktiv boshqarish jarayonlari tolerantlikning asosiy ko‘rsatkichlari sifatida ko‘rib chiqiladi. O‘zbek oilalaridagi psixologik jarayonlarga tayangan holda tolerant xulq-atvorni mustahkamlashning psixologik usullari yoritiladi.
Keywords: oilaviy munosabatlar, tolerantlik, empatiya, emotsional intellekt, kommunikatsiya, konflikt.