BOSHLANGʻICH TAʼLIMDA OʻYIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada boshlangʻich taʼlim jarayonida oʻyin texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik va psixologik ahamiyati yoritilgan. Oʻyin texnologiyalarining o‘quvchilar bilimini mustahkamlash, ularning mustaqil va ijodiy fikrlashini rivojlantirish, darsga boʻlgan qiziqishini oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, oʻyinli metodlarning taʼlim samaradorligiga taʼsiri asoslab beriladi.
Keywords: : o‘yin texnologiyalari, boshlang‘ich ta’lim, ta’lim jarayoni, didaktik o‘yinlar, o‘quvchi faolligi, motivatsiya, innovatsion ta’lim, interfaol metodlar