RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING PERSEPTIV QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar asosida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining perseptiv qobiliyatini rivojlantirishning pedagogik va psixologik asoslari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish o‘quvchilarning idrok, kuzatish, taqqoslash va tahlil qilish kabi bilish jarayonlarini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Tadqiqot davomida raqamli vositalar asosida tashkil etilgan mashg‘ulotlar o‘quvchilarning sezgi va idrok faoliyatini faollashtirishi ilmiy jihatdan asoslandi. Natijalar raqamli texnologiyalar perseptiv qobiliyatni rivojlantirishda samarali vosita ekanligini ko‘rsatdi.
Keywords: perseptiv qobiliyat, raqamli texnologiya, boshlang‘ich ta’lim, idrok, multimedia, interaktiv ta’lim, axborot texnologiyalari, pedagogik texnologiya