BO‘LAJAK PEDAGOGLARNING METODIK TAYYORGARLIGINI “4K” MODELI ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak pedagoglarning metodik tayyorgarligini rivojlantirishda “4K” modeli (kreativlik, kritik fikrlash, kommunikativlik va kollaboratsiya) asosida raqamli texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik yondashuvlar, innovatsion metodlar va raqamli platformalar orqali o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Natijalar raqamli texnologiyalar bo‘lajak pedagoglarning metodik tayyorgarligini samarali shakllantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatdi.
Keywords: 4K modeli, metodik tayyorgarlik, raqamli texnologiyalar, pedagogik kompetensiya, kreativ fikrlash, tanqidiy fikrlash.