GLOBALLASHUVNING IJTIMOIY-PEDAGOGIK XUSUSIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
: Mazkur ilmiy maqolada globallashuv jarayonining jamiyat taraqqiyotiga ta’siri hamda uning ijtimoiy-pedagogik xususiyatlari tahlil qilinadi. Globallashuvning ta’lim tizimi, yoshlar tarbiyasi, madaniy qadriyatlar hamda ijtimoiy institutlar faoliyatiga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida pedagogik faoliyatning yangi yo‘nalishlari, yoshlarning ijtimoiylashuvi jarayonida yuzaga keladigan muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari haqida fikr yuritiladi.
Keywords: globallashuv, ijtimoiy pedagogika, ta’lim tizimi, ijtimoiylashuv, madaniy integratsiya, tarbiya, yoshlar siyosati.