TA’LIM-TARBIYA JARAYONIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR: IMKONIYATLAR VA SIFAT KO‘RSATKICHLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada yosh avlod ta’lim-tarbiyasida oila, maktab va jamiyat hamkorligining ahamiyati Abdulla Avloniy qarashlari asosida yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy raqamli texnologiyalar va axborot-kommunikatsiya vositalaridan ta’lim jarayonida samarali foydalanish, o‘quvchilarda media-savodxonlik, vaqt menejmenti va axborot immunitetini shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Ta’lim jarayonida ko‘rgazmalilik tamoyilidan foydalanish hamda zamonaviy ta’lim platformalarining imkoniyatlari yoshlarning aqliy rivojlanishiga xizmat qilishi ta’kidlangan.
Keywords: : Ta’lim-tarbiya, Abdulla Avloniy, raqamli texnologiyalar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, media-savodxonlik, ko‘rgazmalilik tamoyili, axborot immuniteti, zamonaviy ta’lim platformalari, yoshlar tarbiyasi, oila va maktab hamkorligi.