ONLAYN QIMOR O‘YINLARIGA TOBELIK VA SHAXSNING INDIVIDUAL-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada onlayn qimor o‘yinlariga tobelik muammosi va uning shaxsning individual-psixologik xususiyatlari bilan bog‘liqligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida shaxsning temperament xususiyatlari, impulsivlik darajasi, stressga chidamlilik, motivatsion omillar hamda ijtimoiy-psixologik moslashuv kabi omillarning onlayn qimor o‘yinlariga moyillikka ta’siri o‘rganildi. Shuningdek, mazkur muammoning psixologik mexanizmlari va uning oldini olish yo‘llari ham ilmiy manbalar asosida yoritildi.
Keywords: onlayn qimor o‘yinlari, psixologik tobelik, individual-psixologik xususiyatlar, impulsivlik, stressga chidamlilik, shaxs xususiyatlari, psixologik determinantlar.