TALABA YOSHLAR ONGIDA MILLIY QADRIYATLAR SHAKLLANISHINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada talaba yoshlar ongida milliy qadriyatlarning shakllanishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy-psixologik omillar tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli axborot muhitining kengayishi yoshlarning dunyoqarashi, ijtimoiy munosabatlari va qadriyatlar tizimiga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Shu sababli yoshlar ongida milliy qadriyatlarni shakllantirish jarayonini chuqur o‘rganish muhim ilmiy va ijtimoiy ahamiyatga ega. Maqolada milliy qadriyatlar tushunchasining mazmuni, ularning yoshlar ijtimoiylashuvi jarayonidagi o‘rni hamda talaba yoshlar ongida ushbu qadriyatlarning shakllanishiga ta’sir qiluvchi asosiy psixologik va ijtimoiy omillar tahlil qilinadi.
Keywords: milliy qadriyatlar, ijtimoiy-psixologik omillar, ijtimoiylashuv, milliy identitet, raqamli muhit, yoshlar tarbiyasi, qadriyatlar tizimi.