TALABALAR PROKRASTINATSIYASINI KAMAYTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK IMKONIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada talabalar orasida keng tarqalgan prokrastinatsiya muammosi va uni kamaytirishda raqamli texnologiyalardan foydalanishning pedagogik-psixologik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, prokrastinatsiyaning kelib chiqish omillari, uning o‘quv jarayoniga ta’siri hamda zamonaviy raqamli vositalar yordamida ushbu muammoni bartaraf etish yo‘llari hamda ta’lim jarayonida motivatsiyani oshirish, vaqtni samarali boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirish va mustaqil ta’limni rivojlantirishda raqamli platformalarning ahamiyati yoritiladi. To‘g‘ri tanlangan va maqsadga yo‘naltirilgan raqamli vositalar prokrastinatsiyani kamaytirishga samarali xizmat qilishi mumkin.
Keywords: prokrastinatsiya, raqamli texnologiyalar, motivatsiya, vaqtni boshqarish, mustaqil ta’lim, o‘z-o‘zini nazorat qilish, ta’lim samaradorligi.