INTERAKTIV O‘YINLAR BOLALARNI MANTIQIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISH OMILI SIFATIDA (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada interaktiv o‘yinlarning bolalarda mantiqiy fikrlashni rivojlantirishdagi pedagogik ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, o‘yin faoliyati orqali bolalarda mustaqil fikrlash, muammoli vaziyatlarni tahlil qilish, xulosa chiqarish va qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Interaktiv o‘yinlarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, ularni qo‘llash metodlari hamda bolalarning intellektual rivojlanishiga ta’siri ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi.
Keywords: : interaktiv o‘yinlar, mantiqiy fikrlash, tafakkur, didaktik o‘yinlar, maktabgacha ta’lim, pedagogik metodlar, bolalar rivojlanishi