KICHIK MAKTAB YOSHIDA O‘QUV MOTIVLARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI ZAMONAVIY TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR KONTEKSTIDA (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezisda kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarda o‘quv motivlarini shakllantirishning psixologik xususiyatlari zamonaviy ta’limni raqamlashtirish sharoitida tizimli va kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda yosh davrining motivatsion va kognitiv xususiyatlari, ichki hamda tashqi motivatsiya omillari, raqamli ta’lim muhitining psixologik ta’sir mexanizmlari ilmiy jihatdan asoslab beriladi. O‘zbek psixolog olimlarining nazariy qarashlari hamda zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida boshlang‘ich ta’lim bosqichida barqaror o‘quv motivlarini rivojlantirishning samarali shart-sharoitlari aniqlashtiriladi.
Keywords: o‘quv motivi, kichik maktab yoshi, ichki motivatsiya, tashqi motivatsiya, raqamli ta’lim muhiti, bilish faolligi, psixologik rivojlanish, pedagogik innovatsiya.