GENERATIV AI TEXNALOGYALAR YORDAMIDA INAVATSIYON PEDAGOGIK KONTENT ISHLAB CHIQISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Generativ sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalangan holda innovatsion pedagogik kontent yaratish imkoniyatlari, uslublari va samaradorligini tadqiq etadi. Zamonaviy ta'lim muhitida o'quv materiallarini individuallashtirish, o'quvchilarning qiziqishini oshirish hamda o'qituvchilarning vaqtini tejash eng dolzarb masalalardan biridir. Tadqiqot ishi doirasida matn, tasvir va multimedia yaratishga ixtisoslashgan neyrotarmoqlar yordamida dars ishlanmalari, amaliy topshiriqlar, vizual-didaktik materiallar hamda baholash mezonlarini ishlab chiqish mexanizmlari tahlil qilingan.
Keywords: generativ sun’iy intellekt, innovatsion pedagogika, o‘quv kontenti, raqamli didaktika, individuallashtirilgan ta'lim, neyrotarmoqlar, akademik halollik, pedagogik dizayn.