INTERNET TARMOG‘IDAGI DESTRUKTIV HATTI-XARAKATLARNING IJTIMOIY BARQARORLIKKA TA’SIRI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada internet tarmog‘idagi destruktiv hatti-xarakatlarning ijtimoiy barqarorlikka ta’siri bayon qilingan. Zamonaviy jamiyatda internet faqatgina axborot texnologiyasi emas, balki mafkuraviy, madaniy va axloqiy jarayonlarni shakllantiruvchi murakkab ijtimoiy voqelik sifatida namoyon bo‘lmoqda. Internet faqat tashqi tahdidlar (jamg‘arma targ‘iboti, xorijiy siyosiy manipulyatsiya) emas, balki ichki ijtimoiy beqarorlik va ma’naviy bo‘shliqlarning ham indikatoriga aylanmoqda. Ayniqsa, tashkilotlashmagan yoshlar, ayollar va ishsiz qatlamlar ma’lum mafkuraviy guruhlar ta’siriga tushib qolmoqda.
Keywords: : internet, destruktiv hatti-xarakatlar, ijtimoiy tarmoq, ijtimoiy barqarorlik.