SHAXSIY MA'NAVIY EHTIYOJLARNI RIVOJLANTIRISHDA TA'LIMNING AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada shaxsning ma'naviy ehtiyojlarini qondirish uchun ta'lim va tarbiya zarurati, o'quvchilar tomonidan ta'lim jarayonida olingan nazariy ma'naviy va axloqiy bilimlarga asoslangan ko'nikma va qobiliyatlarni shakllantirish, ijobiy mazmundagi axloqiy fazilatlar bo'yicha qarorlar qabul qilish va ma'naviy madaniyatni takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi.
Keywords: Inson, inson ma'naviyati, ma'naviy ehtiyoj, ta'lim jarayoni, tarbiya, o'quvchi, bilim, shakllanish qobiliyati tushunchalari.