ШАРҚ ЗИЁЛИСИНИ ТАРБИЯЛАШНИНГ АСОСИЙ ОМИЛЛАРИ (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ушбу мақолада табиат ва жамият муносабатлари, инсон ва у яшаб турган муҳит ҳамда валеология масалалари тўғрисида сўз боради. Мақолада соғлом турмуш тарзини шакллантиришнинг усул ва услубларини ишлаб чиқиш, бу борада мутахассислар фикри, муқаддас китобларда соғлом турмуш тарзини тарғиб қилишдаги бебаҳо қадриятларимиз тилга олинади. Буюк алломалар, мутафаккирлар қарашларида ёшлар тарбиясидаги соғлом турмуш тарзининг нақадар муҳимлиги, мафкуравий ва маърифий-тарғибот ишлари самарадорлигини оширишда таълим муассасаларида Валеология фанининг тутган  ўрни тўғрисида фикрлар таҳлил қилинган.
Keywords: : валеологя, соғлом турмуш тарзи, таълим тарбия, муқаддас китбларимиз, буюк алломалар қарашлари, инсон ва жамият, экологик масала, соғлам хаёт масаласи.