VA’DAGA VAFO – CHIN INSONIYLIK BELGISI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada insonlarni va’daga vafo qilish, berilgan har bir so‘zni ustidan chiqishga urg‘u berilmoqda. Shuningdek, va’daga vafo qilish nafaqat shaxsiy, balki jamiyat oldidagi burchimiz ekanligi ta’kidlangan. Chunki, jamiyatda o‘zaro ishonch yo‘qoladigan bo‘lsa, insoniylikning asosi mehr-oqibatga dahl qilishi keltirib o‘tilgan.
Keywords: Va’da, lafz, birso‘zlilik, saxiy, xayr va hasanot, saxovat, jo‘mard, jahlini yutmoq, zakot, qarindosh-urug‘lar, oila a’zolar, sadaqa, muruvvat, do‘stlik, sadoqat, mardlik, kamtarlik, oliy himmat.