SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA IXTISOSLASHTIRILGAN MAKTAB O‘QUVCHILARINING INDIVIDUAL TA’LIM TRAEKTORIYASINI SHAKLLANTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
maqolada sun’iy intellekt texnologiyalari asosida ixtisoslashtirilgan maktab o'quvchilarining individual ta'lim traektoriyasini shakllantirish masalalari ilmiy-amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Adaptiv ta’lim tizimlari va AI-diagnostika yordamida har bir o'quvchining bilim darajasini aniqlash, zaif tomonlarini bartaraf etish va maqsadli rivojlantirish usullari ko'rib chiqilib, O‘zbekiston IIV Akademik litseylariga amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.
Keywords: sun’iy intellekt, individual ta’lim traektoriyasi, adaptiv ta’lim, raqamli ta’lim, ixtisoslashtirilgan