RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VOSITASIDA AUDITORIYADAN TASHQARI MASHG‘ULOTLARDA NOTIQLIK MAHORATINI RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy raqamli texnologiyalar vositasida auditoriyadan tashqari mashg‘ulotlarda talabalar notiqlik mahoratini rivojlantirishning didaktik va metodik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada ta’limda Prezi, Padlet, Canva, Zoom, CapCut, Telegram, YouTube va boshqa raqamli vositalardan foydalanish orqali notiqlikni rivojlantirish mexanizmlari ochib beriladi. Shu bilan birga, ularni amaliyotga joriy etish strategiyalari, o‘qituvchi va talabalar o‘rtasidagi kommunikatsiyani kuchaytirish yo‘llari, hamda raqamli baholash tizimlarining afzalliklari ham yoritiladi.
Keywords: notiqlik mahorati, raqamli texnologiyalar, auditoriyadan tashqari mashg‘ulot, kommunikativ kompetensiya, raqamli baholash, ta’lim samaradorligi