RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA KREATIV FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHGA YO‘NALTIRILGAN DARS MASHG‘ULOTLARINI LOYIHALASHTIRISH JARAYONIDA TA’LIM SIFATI MUAMMOLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim jarayonida kreativ fikrlashni rivojlantirishga yo’naltirilgan dars mashg’ulotlarini loyihalashtirishning metodik asoslari yoritilgan. Ushbu maqolada o’quvchilarda mustaqil fikrlash, noodatiy yechim topish, muammoli vaziyatlarni tahlil qilish va innovatsion g’oyalarni yaratish ko’nikmalarini shakllantirishga xizmat qiluvchi pedagogik yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, darsni loyihalashtirishda interfaol metodlar, kompetensiyaviy yondashuv hamda raqamli vositalardan foydalanishning samaradorlik jihatlari asoslab berilgan. Tadqiqod natijalari kreativ fikrlashni o’stirishga qaratilgan dars mashg’ulotlari o’quvchilarning motivatsiyasi, faolligi va tanqidiy tahlil qilish ko’nikmalarini sezilarli darajada oshirishini ko’rsatadi. Mazkur maqolada pedagoglar, metodistlar va ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlarni qo’llashga intilayotgan mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.
Keywords: Kreativ fikrlash, dars mashg’ulotlarini loyihalashtirish, ta’limda interfaol metodlar, innovatsion pedagogika, Ta’lim jarayonining samaradorligi, ta’limda ijodiy yondashuv, pedagogik texnologiyalar.