STRUKTUR TILSHUNOSLIKNING SHAKLLANISHI VA TIL–NUTQ MUNOSABATINING NAZARIY ASOSLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada struktur tilshunoslikning shakllanishi, uning nazariy asoslari hamda til va nutq munosabatining ilmiy talqinlari tahlil qilinadi.. Shuningdek, til va nutq hodisalarining gnoseologik, ontologik va pragmatik jihatdan farqlanishi yoritiladi. Tadqiqot natijasida struktur va funksional yondashuvlarning zamonaviy tilshunoslik rivojidagi ahamiyati asoslanadi.
Keywords: struktur tilshunoslik, til va nutq, funksional lingvistika, fonologiya, Praga lingvistik maktabi, til tizimi, lingvistik struktura, nominatsiya nazariyasi, funksional yondashuv.