YUQORI MALAKALI MUHANDISLIK XODIMLARINI TAYYORLASHDA PEDAGOGIK BILIMNING AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada yuqori malakali muhandislik mutaxassislarini tayyorlashda pedagogik tajribaning ahamiyati ko'rib chiqiladi. Unda o'qituvchining chuqur fan bo'yicha tajribasini zamonaviy o'qitish texnologiyalari va materiallarni yetkazib berishga faol yondashuv bilan birlashtirish muhimligi ta'kidlangan. Pedagogik tajribaning asosiy tarkibiy qismlari, jumladan, professional kompetensiya, metodologik mahorat, psixologik va pedagogik bilimlar va madaniy xabardorlik ko'rib chiqiladi. Muvaffaqiyatli muhandislik karyerasi uchun zarur bo'lgan o'rganishni yaxshilaydigan va ko'nikmalarni rivojlantiradigan interaktiv o'quv platformalarining afzalliklari tasvirlangan. Ta'lim jarayonida innovatsion yondashuvlar va talabalarning faol ishtirokini birlashtirish zarurati asoslanadi va professional kompetensiyalar bilan birga yumshoq ko'nikmalarning ahamiyati ta'kidlanadi. Xulosa zamonaviy professional dunyoning qiyinchiliklariga javob berishga tayyor bo'lgan har tomonlama tayyorlangan muhandislik mutaxassisini tayyorlashda pedagogik texnologiyalarning yetakchi rolini ta'kidlaydi.
Keywords: bilim, pedagogik bilim, o'qitish texnologiyasi, professional kompetensiya, xabardorlik, zamonaviy muhandislik mutaxassisi.