BADIIY ASARLARNI OʻRGANISHDA TARIXIY KONSEPTLAR BILAN ISHLASH METODIKASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada biz Boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga  badiiy asarlar orqali tarixiy kontseptlarni o‘rgatish ularning tafakkurini kengaytirish, tarixiy xotirani shakllantirish va ma'naviy-ma’rifiy tarbiyani chuqurlashtirishga yordam beradigan kanseplar haqida yoritib beramiz.   Asarlar orqali o‘quvchilar tarixiy davrlarni, voqealarni va shaxslarni o‘rganib, ulardagi sabab va oqibatlarni tahlil qilishni o‘rganadilar. Ularning tarixiy tafakkurini rivojlantirish va voqealarni chuqurroq tushunishga yordam beradi.
Keywords: : Tarixiy kontseptsiya, tarixiy jarayon, boshlangʻich sinf, tarixiy davr, fantastika, koʻrgazmali oʻqitish, obrazli oʻqitish.