DIDAKTIK ASARLAR TA’LIM OLUVCHILARDA KOMILLIK SIFATLARINI SHAKLLANTIRISHNING MUHIM PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK OMILI SIFATIDA (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Didaktika – o‘qitish jarayonini samarali tashkil etish va ta’limning sifatini oshirishga qaratilgan ilmiy soha bo‘lib, uning asosiy maqsadi talabalarni o‘zlashtirish darajasini yuqorilashdir. Ushbu tezisda  didaktik tamoyillarni yaratishning nazariy asoslari, ularning ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Yaratilgan tamoyillar o‘qitishning samaradorligini oshirishga, shuningdek, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirishga qaratilgan.
Keywords: didaktika, ijtimoiy faol, metod, axloqiy tarbiya, milliy o‘zlik, didaktik tamoyillar, didaktik asarlar, ma’naviy tarbiya, axloqiy rivojlanish.