YUQORI MALAKALI KADRLAR TAYYORLASH JARAYONIDA PSIXOLOGIK XAVFSIZLIK OMILLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada yuqori malakali kadrlar tayyorlash jarayonida psixologik xavfsizlik konsepsiyasining nazariy asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda ta’lim jarayonida psixologik xavfsizlik muhitini shakllantirishning ahamiyati, uning talabalarning shaxsiy rivojlanishi, mustaqil fikrlashi hamda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan.
Keywords: psixologik xavfsizlik, yuqori malakali kadrlar, ta’lim jarayoni, professional kompetensiya, shaxs rivojlanishi, ijtimoiy-psixologik iqlim, motivatsiya, emotsional intellekt, psixologik barqarorlik.